Pengikut Taksub

October 15, 2010

Apa Perlu Kapel?

salam..

mmm..lama x bersembang kat sini
skrg aku byk buat picture post je
bkn sebab pe..one picture save thousands words
dengan kata lain dapat menjimatkan letrik
padehal kipas kat bilik aku tu x pernah tutup plak
alasan kedua..aku malas..itu yang utama..hehe

nk cakap la sket pasal couple ni
sebab aku dapat rasakn kekecohan di sekeliling aku (dan bukan aku)
aku rasa byk mende serba x kena dan aku rasa x puas hati
bagi aku xde salahnya nk bercouple
bendenye mudah dan kompleks
ade satu syarat je utk start dan teruskan relationship ni
NO SINS..tu je
kalu bleh control satu-satunya syarat ni bleh proceed

1st skali apa tujuan nk kapel tu..
kalu stakat nk bekapel tu utk sronok - sronok,
kluar hujung minggu dgn awek, nk tnjuk rsa bgga de awek..
baik x payah..riak dan menambah dosa
cari la org yg boleh bgi nasihat dlm soal hidup
soal mati..dgn kata lain soal agama
bukan yg stakat bagi nasihat pegi makan ubat bila sakit je,
pegi makan kalu x mkn lagi...
stakat tu, roomate aku pon bleh bagi nsihat cmtu

kadang2 tu aku rasa sstngah prmpuan mcm dipergunakan
sori la kalu aku agak kasar dlm bbahasa. English aku dapat bapa je pon..haha
sstngah tu mcm x perasan mende tu..aku plak yg perasan
ambik contoh mcm kawan prmpuan aku sorang ni (bkn special one ok)
aku saja la belek2 kat fb die..pastu terperasan 1 gambar
pastu pakwe die pon komen:

wah..gebunya sayang!!!

dan si aweknye menjawab dgn malu2 ayam kononnya
what the....rasa nk gelak pon de
haish..laki tu mcm suka kat die pon sbb die cntik je

aku de jugak cakap kt my special one
walaupon mcm agak bertntangan nganprinsip lelaki sejati kononya
aku tetap kata kat die:

jngn percayakan saya sepenuhnya sampai la saya jadi yg halal bagi awak

oh..yg ni quote aku..all right reserve
sebabnya mudah je..xde sape tau hati org lain

kalau la yg dicari tu perempuan yg cantik, kecantikan la yg korg dpt
kalau la yg dicari tu perempuan berduit, duit la yg korg dpt
kalau la yg dicari tu perempuan yg popular, ppulariti die la yg korg dpt
kalau la yg dicari tu perempuan yg beragama, korank dapat semuanya
dan lain2nya tu sebagai bonus

kalu kriteria di atas tu x dipenuhi
sebab tu la jadi kes2 yg mana kapel 5-6 tahun
pastu clash jadi mcm2..fenin - fenin
di pandangan aku sbg seorg loser dlm bab2 kapel ni
so berguna jugak la bila dpt experience diclash talak 3..haha

3 comments:

mv medi said...

nk couple

Aku Skema said...

kapel ngn sadiq jela medi..die single lagi tu..haha

Miss_FaFa_Cat said...

xyala nk beria sblum jd halal=)
"jngn percayakan saya sepenuhnya sampai la saya jadi yg halal bagi awak"
nice one

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...