Pengikut Taksub

June 23, 2010

Undang - Undang Pelik Di Dunia


salam...

untung plak rsnya dduk malaysia
bila baca artikel pasal ni
tatau la kalu dah brubah
stkt ni xde la pape yg pelik sgt
undang2 yg ade kat malaysia ni
len kali kalu nk pegi luar negara tu
take note la ea utk undang2 ni

1. di Toronto, Kanada, adelah dilarang memamdu di jalan pada hari ahad kalau korank makan bawang puteh

2. di Samoa, adelah salah kalau terlupa besdei isteri

3. di Hong Kong, isteri bleh mmbunuh suaminya yg berlaku curang dgn syarat mesti guna tangan kosong saje

4. di Perancis, adelah dilarang menamakan khinzir dgn nama Napoleon 

5. di United Kingdom :
  • adelah salah di sisi undang2 utk mati di "Houses of Parliament"
  • wanita mngandung boleh kencing di mana2, termsuklah jika dia minta izin, dlm topi polis
  • katil dilarang digantung di luar tingkap

  • salah di sisi undang2 jika merosakkan rumput/padang
  • di Liverpool, adelah dilarang bagi penjual wanita berpakaian "topless", tapi hny di kedai ikan tropika
  • di London, taxi perlu membawa seikat jerami dan seguni oat

6. di Amerika khasnye :
  • di Ohio, adelah dilarang membiarkan ikan mabuk..???

  • di Tennessee, adelah dilarang memandu jika tertidur
     
  • di New York, dilarang memandu jika korank buta
     
  • di Missouri, lelaki perlu ade permit utk bercukur
     
  • di Virginia, ayam perlu bertelur antara 8 pagi dan 4 petang.. 
  • di Florida, prempuan bujang bleh dipenjara kalu terjun parachute pada hari Ahad
  • di Miami, adelah dilarang meniru gaya binatang
     
  • di Los Angeles, adelah dilarang memberitahu pelanggan yg korank betul2 seorang pelakon
     
  • di Kentucky, korank mesti mandi skurang-kurangnya staun skali
     
  • di North Carolina, adelah dilarang utk anjing dan kucing bergaduh


  • di Philadelphia, korank tak bleh letak pretzel dlm beg
     
  • di Virginia, adelah dilarang menjadi korup, kecuali ahli politik yg bleh menjadi korup, kurap mahupon krup-krap sesuka hatinya

5 comments:

syAzAnA said...

ishh. ade jugak undang2 camnie. cam xlogik jehh.
hehe

[[iidyLL_iceneSS]] said...

oooo
sgt geli hati dgn undang2 ngarut diats..
teringat plak kwn sy ckp bl p oversea, negara mn tah kita ley kentut dengan sesukahati tp xley sendawa..blh mkn pnampar tu..

Wanie Azeera said...

waaahh~ pelik-peliknye huhu

Aku Skema said...

yela..undang2 manusia cam2 la..hehe

baincardin said...

Jom follow Bain layan HDR, yay! ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...