Pengikut Taksub

May 4, 2011

Abstrak Versi Fakta : Kuasa Make Up

assalamualaikum..

pompuan memang susah la nak dipisahkan dengan make-up
at least pon mesti nak taruk bedak - bedak sket kat muka
kalau laki jenis mekap-mekap tebal ni memang aku anti la..sorry to say
sekarang kan pengaruh korea dan jepun dah makin banyak kat Malaysia
tengok la awek-awek diorang..fuuhhhh..meleleh air liur korang tengok
orang-orang kat sana memang agak obses la pasal kecantikan luaran

bagi aku, kecantikan luaran tu hanyalah kulit, isi dan tulang
satu benda yang sangat fragile dan cepat expired..
kadang-kadang aku rasa kesian dekat diorang yang obses ni
jadi obses dengan kecantikan pon sebab dunia kita ni la
terlalu mengagung - agungkan kecantikan luaran ni..haishh
make up ni satu medium yang bagus tapi bila dah over, xde lagi nilainya
tapi ni ha aku nak tunjuk sket apa tu kuasa make up
go girls!!!
macam two face dalam citer batman tu

haa..amek ko
kejelitaan adalah hak milik setiap insan
oh..peeaaasssss
oh mak kau terkejut!
cover forehead
macam ok je..xde la over sangat
nak jugak buat mulut itik tu..
"terasa diriku begitu berharga"
huiyooo..btoi ka ni?

hah..tengok la betapa powernye kuasa make up ni..
seperti serbuk pencuci breeze mencuci kotoran di baju anda..
make simple-simple pon dah ok..

p/s : pompuan melayu kan ramai lagi..x payah susah2 cari jauh sampai ke korea..haha

15 comments:

Raihana Izzati said...

LOL.

asal tak upload video tutorial make up sekali? Boleh cuba2 (noob)

ashraf04 said...

ak tngok cm org len2 je antra sblon m slepas 2???haha

ai n i s h a f i qa said...

er...setuju dengan ashraf04..=) mcm laen...isk2,,

h A n Y S said...

dorang ni kalau upah make up pengantin kat m'sia ni best ni! haha

Syukri Mohtar said...

yg atas tu paling ketare lah seyh..

Aku Skema said...

Raihana
- xpe..nanti aku jumpa aku bagi kat ko..hehe

ashraf04
- tu klon diorg kot

ai n i s h a f i qa
- dah pakai bedak 3 inci punya tebal..mmg la nmpk lain..haha

h A n Y S
- aduh..aku pon lupa..kalu x bleh aku jadi ejen

Syukri Mohtar
- di ela two face yg sebenar..(gaya serius)

HajarRasdi [BdkKck] said...

fuiiiiyyooooooo!!
biaq betol tu rupa asal depa? mata sepet boleh jadi mata besaq! macam tak percaya.. tidakkk!!!

HajarRasdi [BdkKck] said...

nway, aku share benda ni kat fb aku. harap hg x kesah naa..

nadzirah said...

wowwwww~~~~~~~~!!! hebat lah..

OK FINE, aku tanak pkai mekap tebal2..sikit2 suda..hee.

adibah yusof said...

aku dapat rasakan suami dorg masa malam pertama mesti sgt terkejut.xkan nak tdo ng mekap lak kan.hahahahah

Aku Skema said...

Hajar
- kalu hg nk bagi mata besaq bleh la try..haha..aku x kesah

nadzirah
- fine jugak..can cantik je kalu x mekap tebal2

Adibah
- suami diorg bangun pagi esoknya xnk mengaku bini..haha

ciQu said...

patot r awek korea jepun cun2 sumer..make up special fx rupenye. aish...kecewe~~~

Aku Skema said...

ciQu
- tu la..aku suro cari awek melayu x mao..haha

dylla bakri said...

tapi comel gle2 lah...jeles i..

Aku Skema said...

ala..org kita pon comel what..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...