Pengikut Taksub

May 18, 2011

Abstrak Versi Fakta : Kapal 400 Meter Enjinnya Besar Mana?

assalamualaikum..

aku sangat letih hari ni..tersilap langkah la pulak tadi
tadi time tengah hari terlupa nak minum air banyak-banyak..
aku buat praktikal sekarang ni..buat masa sekarang duduk dlm bengkel enjin kapal
tak sempat sampai petang dah letih..dehydrate cepat sangat..haha
biasa la bengkel enjin..panas die pon macam 'suam-suam kuku' je..
so aku nak share la sikit besar mana la agaknya enjin kapal tu

kepada yang x tahu apa tu enjin dan jugak crankshaft tu ni aku letak gambar
nanti ada masa, rajin-rajin la korang bukak enjin kereta korang tu..haha

yang ni kat kilang buat enjin diesel trak kot
hah..da besar orang enjin trak ni
yag ni crankshaft keta punya..x tau abaikan..tengok saiz je
yang tu semua untuk kenderaan darat la..kira besar la tu
kalu suro aku angkat maunye terkeluar segala macam sisa-sisa dalam perut..haha
so, jom compare dengan kapal punya enjin yang panjangnya 400m

yang ni lubang-lubang untuk crankshaft
yang ni yang dah siap pasang crankshaft
yang ni letak atas crankshaft..lubang piston / omboh
ni la die enjin yang dah siap pasang
hah..xde la besar sangat pon
haah..xde la besar sangat pon..ada la macam bangunan 3 tingkat
so dah ada idea la sikit kan nape aku dehydrate teruk sangat kan?..haha

6 comments:

Shafika Syuhada Rosli said...

pening nengok enjin2~ neh . =p

Aku Skema said...

xpe..x payah susah2 tengok enjin..haha

Nur Mudrikah said...

sy pulak kena spend masa dgn tumbuh2an.. pastu g jenjalan masuk utan;p

Aku Skema said...

oh..best tu..fresh air

HajarRasdi [BdkKck] said...

apa ni? huhu.. budak engineering la katakan.. =p

Aku Skema said...

haha..bkn hg pon engineering ka?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...