Pengikut Taksub

February 27, 2011

Blogger Bermulut Laicikang

assalamualaikum..

tadi baru lepas blogwalking
dah petang ni free, aku pon beraksi la sikit
mula-mula nak buat entri pasal contest
tiba-tiba aku rasa tak puas hati bila ke satu blog ni
jadi aku terpanggil la untuk cakap pasal ni dulu
aku pon baru lagi dlm blogging ni
jadi cakap ni pon sekadar sebagai seorang pemerhati la


ada macam-macam jenis blogger
ada yg suka bagi nasihat, buat tutorial,
ada yg  suka buat contest, yg suka bergosip,
yg suka membaca blog org dari buat entri baru pon ada
tapi yg paling ku x suka adelah blogger yg suka menjatuhkan blogger lain

wau..memang hebat kalau boleh menjatuhkan orang
macam apa yg jadi kat negara-negara arab skrg
tapi kes tu utk membawa kebaikan..ok la
ni siap dengan bahasa lemah lembutnya,
best je duk hentam org..siap mention nama lagi
wao..mmg berjayalah menjatuhkan org..tahniah
siap ada org yg sokong lagi..
best je setan duk tolong kipas
tepuk-tepuk tangan ramai ikut dia..
tahniah sekali lagi

contoh dalam dalam isu pelacur blogger tu
mmg terbaik la..mungkin die nk luahkan apa dlm hati
tapi cara die x betul..matlamat x menghalalkan cara

Riba itu ada tujuh puluh dua pintu, yang paling ringan daripadanya sama dengan seorang laki-laki yang menyetubuhi ibunya (sendiri), dan riba yang paling berat adalah berkata buruk seorang laki-laki atas kehormatan saudaranya. 
Silsilah al-Ahadits as-Sahihah  no: 1871

siap termasuk dalam riba lagi
kalu yg seringan-ringan tu pon dah dirasakan berat
inikan pulak yg paling berat..
sesapa yg x faham pasal hadis ni sila google dan cari penerangan
aku xnk tersalah tafsir kalau aku yg terangkan
dan renung-renungkanlah ayat di bawah

Katakanlah (wahai Muhammad): "Mahukah Kami khabarkan kepada kamu akan orang-orang yang paling rugi amal-amal perbuatannya?. (Iaitu) orang-orang yang telah sia-sia amal usahanya dalam kehidupan dunia ini, sedang mereka menyangka bahawa mereka sentiasa betul dan baik pada apa sahaja yang mereka lakukan".
Al Kahfi 103-104
papepon sama-sama la kita berbaik
hidup lagi tenang kalu semuanya boleh selesai dgn cara baik
x perlu la rasa anda sentiasa betul
aku x suka org yg sentiasa rasa nk menang..
sanggup cakap/buat apa saja hanya utk menang
langsung xnk mengaku salah


ah..pasal tajuk tu..bukan laicikang..lancang
laicikang nak buat apa lagi
semua org dah tahu..laicikang sedap..haha

16 comments:

Raihana Izzati said...

ok.laicikang sedap=D

(xmsk lgsg...)

Aku Skema said...

tau xpe..cendol pon sedap jugak..hehe

(xpe merepek sekali-sekala..)

Nur Mudrikah said...

biasa la tu manusia.. sy suka baca belog je skang instead of tulis entri..

woh, bila nak blanja saya laicikang..hehe

zahidah dihaz said...

my dady suka makan laicikang...

New Entry: Sup rama-rama - Nyum nyum

Alexandriana Alia said...

hangat tol entry pelacur blogger tu hehehehe.

apa2 ajalah

eelobor said...

agaknya aku terlewat sket dalam isu pelacur blogger tuh. adakah baca sepintas lalu tapi tak sempat nak menyelami sebab nak cepat. tapi bila masing2 buat entri pasal dia, seolah2 akan promote blog dia, malah bertambah ramai lagi akan masuk ke sana.

daripada 10 yang masuk, ada kemungkinan beberapa orang yang sehaluan dan boleh menerima cara & pandangan tersebut. bila tak baca, adalah tidak adil untuk kita menghukum seseorang tanpa membaca artikel tersebut terlebih dahulu.

Aku Skema said...

mudrikah-nnt la ek..haha

zahidah-x tau la daddy aku suka ke x..haha

alia-die tengah hot sekarang ni..auuuww

eelobor-xpe la die dapat trafik pon..skali sekala..tpi org akan cop la die sbg blogger camtu..maybe naik mmdadak..lepastu turun mmdadak..hasil trafik pon bkn hasil yg suci..hasil mengumpat..dosa free stiap kali org baca entri dia

HALIM said...

wah,skarang ni memang zaman jatuh menjatuhkan orang kot..tapi laicikang tetap terbaek!

A'IM said...

pergh siap bagi backlink..hehe

Aku Skema said...

xpe..sedekah trafik kat die..haha

| cik azeya | said...

ish3,

Warna Warni Kehidupan said...

muhasabah diri sendiri, mudah2 han kita tidak menjadi seperti mereka..amin...

erk..laicikang itu sangat sedapppppppppppppppppppp

samizul.net said...

Yeah, da baca artikel tu, ehe..

Sekali 'scan reading' ni pendapat peribadi yg boleh aku kongsikan..

1) Memang pedas n tajam tapi jujur n ada benarnya..

2) Dua yang spoil, dia tunjuk direct to the person. Penyampaiannya dah cukup 'ramuan' Jadi nama / individu xperlu dinyatakan / disebut. Ni paling spoil. Kedua, ada gambar seksi. 'bahan' yg ni betul2 'mengencangkan' penama2 yg dsebut. Siapa xpanas, kan?

Kesimpulan, ambil input yg baik, jauhi isi yg xbaik. Janganlah jadi Pelacur Blogger.. v(^^,)

Nota: Pelacur Politik pun, pernah muncul sebelum ni kan di isu semasa, ehe..

u/p: Dah Follow AkuSkema.. Saja sebut sini.. =)

Adzriel AB said...

memang tak berkenan pun. tegur elok2 pun ok. kalau dah bergaduh kan tak de faedahnya. musuh islam tepuk tangan je. tegur je la... tapi tone kena rendah le, org pun hormat kita..Insyaallah.. tak best gaduh2 ni.

Aku Skema said...

ye..jaga adab arrr..

TheLakiBini said...

setuju seperti diatas... yg penting jaga blog masing-masing sudehh~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...