Pengikut Taksub

February 12, 2011

Benda Paling Berat Di Dunia

salam..

sori la x sempat nak buat entri baru
bukan xde idea ke apa..
idea aku sentiasa ada..x penah kering pon
cuma badan aku je yg kering sket..haha

sebanya minggu lepas aku sibuk la
sibuk kena uruskan program persatuan
dalam 3 hari de 2 program
mmg sakit zahir dan batin la..
tu pon sempat online utk balas komen je
mlepak kat GB tu lain kira..haha

macam kat tajuk atas tu,agak-agak apa benda kah yang paling berat
mungkinkah Airbus 380, kapal terbang komersial terbesar?
mungkinkah kapal Knock Nevis yg panjangnya 452m?
ataupon kapal Emma Maersk yg boleh bawak 11000 kontena?
mungkin jugak tulang..sebab ada istilah berat tulang..haha

ok la..ni jawapan yang aku rasa la
jawapannya amanah atau tanggungjawab la
x kisah la amanah apa-apa pon
bila dah terima amanah tu kena la buat
kalau x nanti akan di soal kelak
jangan la ambik mudah pape amanah yg diberi

tringat satu amanah yg aku terima dari ex aku dulu
amanah tu simple je dan kebudak-budakan..haha
die suro aku gosok gigi sebelom tido..
dah aku terima, kena la buat jugak
mnyesal aku ambik amanah tu dulu..
kalu x bleh la terus tido je kalau mengantok..haha

sekarang ni dah kena lantik jadi bendahari pulak
lagi la berat amanah..pegang duit plak tu
mau gelap mata hitam aku ni..haha
papepon sama-sama la kita amek berat segala jenis amanah
x kesah la seringan mana pon amanah tu
amanah tetap amanah!!!

15 comments:

Nur Mudrikah said...

bkn kering byk ke?haha

woh.. gosok gigi tu amanah rupanya..huhu

Aku Skema said...

haah..x sengaja plak amek amanah tu..adoi..haha

mv medi said...

amanah kene jaga. tapi aku dah suke dekat aminah la, siti aminah yg umo 4 tahun dlm video tu la, comey.

S.3.V.3.N said...

amanah berat ke? kalau timbang, agak2 brape kilo ek? hehehe.gurau2.

Aku Skema said...

wuish..berat woo.x tipu punya..hehe

HaJaR said...

haha..aku penah jadi bndahari gak last year.. bndahari band.. pgg duit banyak o0o..sampai gak angka 4..
ish3.. iman kena kuat.. hahaha.. kalau x pecah amanah..=p

Aku Skema said...

aku baik..jangan risau la..muahaha

Mr.Kerro said...

btul..amanah palin berat..manakala lidah adalah paling tajam didunia...

Aku Skema said...

hah..btoi en kerro..saya skong sesangat

Firdaus Kasim said...

amanah tue berat dia mcmana ekh?

Aku Skema said...

tah la..susah la nk timbang

Mr.Kerro said...

tiada apa diduni ni yg sggup memikul amanah, bahkan gunung ganang pon jika diletakkan amanah akan runtuh. hanya manusia je yang sanggup pikul..

Aku Skema said...

manusia la kna kena usahakan semua amanah..jadi khalifah

Balqees Amanda said...

anak itu amanah Allah..hehe,

Aku Skema said...

ha..tu pon betoi jugak tu..anak kucing pon dikira amanah jugak..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...