Pengikut Taksub

February 21, 2011

Politik Kotor Di Universiti

salam..

skrg ni kan tengah hot nak pilihan raya IPT
bukan pilihan raya tu je yg panas..
aku pon turut berasa panas ya amat
membuak-buak x tahan dah ni
mana x panas..tengok ni..


ni sapa yang nak tolong sapu?
main hentam tabur keliling dunia..
ni kalu aci sapu sampah kat blok aku nampak,
kompom die ketuk kepala diorg dgn penyapu
haiyaaaaa...


ni sampai setiap anak tangga pon nak letak ka


ni nak memerot pon terbantut
tengah kemut tetiba je masuk balik..haishhh

macam ni nak jadi pemimpin?
demokrasi terpimpin la sangat..
terasa hangin yang amat la..
terasa tertipu dgn segala manisfesto yg diorg cakap
serius punya la..x tipu

dah kompom aku x undi die ni
mcm ni nak jadi contoh pemimpin..puitttt
jangan harap la nk dapat undi dari aku
xde disiplin langsung..hapa mende la pemimpin camni
ni mesti kes x blajar subjek asas kewarganegaraan la ni
dah tau x lulus subjek ni gedik jugak nk jadi calon MPP..haha

yg ni kira biasa la..normal yg agak dibenci
poster-poster tu pon aku dah rasa menyemak
rasa muak la tengok poster2 ni
tah la..mengganggu pemandangan yang indah
nanti aweks x nampak muka aku..
opsss..yg berkenaan jgn marah arrr...
hamba minta ampun..haha

kepada calon-calon yg terbaca tu
TOLONG JANGAN BUAT MACAM NI
SERIUS AKU GERAM

7 comments:

iena_mieyna ^^ said...

ahaha..memang sgt menyemak..yg penting bkn poster,tapi sifat kepimpinan tu.kalau betul layak,tak gantung poster pun org undi..hehe

MingMing said...

ntahnye.. kat bilik ni dah bertimbun dah kertas undi tu, tu haa kat rak kasut. haha.. takleh blah yang buat manifesto go green tu gi bazir2 kertas jugak..

Aku Skema said...

tu la..len kali vote je kat aku ek..haha

ciQu said...

ntah la..menyampah je tau. bukan nk kutip balik sampah2 tu..alih2 mackcik cleaner jugak kene sapu.manifesto ntah kemana. aku tak penah tau pon manifesto mane2 calon.ptg2 ronggeng motosikal pot pet pot pet bagi hon..ntah pape ntah... aku marah nih.

Aku Skema said...

wao..ko marah ciqu..aku terpaku..haha

zeeleey said...

kalu kumpul2..duit tu! kalu rajin la kan..

Aku Skema said...

makcik cleaner suka kumpul..die mmg kaya..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...