Pengikut Taksub

October 27, 2010

Aku Nak Kawin Awal Boleh?

salam..

tajuk kontroversi ni..haha
kalu golongan mak bapak baca ni,
msti diorang kata aku gatai..hehe
kalu yg sebaya ngn aku baca aku yakin,
korang mesti setuju kan?..muahaha


sbenarnya aku baru lepas baca satu note
aku jumpa link kat fb tadi..
rajin2 sila la baca kat sini..panjang sket la..
jadi stelah habis mmbaca, aku sangat menyokong ajib
parent skrg ada yg lebih prefer ank die de gepren or boipren
anak die kluar jalan pggang tgn dgn boipren die
kan dosa camtu..silap2 dikira bersekongkol buat dosa

sapa x risau kalau anak die nk kawen kan?
camna kalu anak die x bleh kawal fmly die
camna nk mnyara kluarga nnt..
bnyak lagi persoalan2 dlm surat si Ajib tu
tapi jawapan jugak diberi..
so,korang baca jela ea..hehe

ya..aku mmg mengaku..
aku mmg nk kawen awal..blushing2(pi mati..haha)
tapi seawal mana aku pon x tau
maybe nnt la aku try borak2 kosong bersama bonda
dan ya..tanpa ayahnda beta..maunya beta kena penyepak arab..haha
jadi sesapa yg nk join the group, i'm very pleased..haha
boleh amek borang dgn aku..yuran pendaftaran RM30..
hehe..ok..babai

October 23, 2010

Lagu Yang Hidup Seronok

salam..

tajuk cam pelik je..
xpe aku explain scara simple
sila baca explanation di bawah:

One of these days you'll be under the covers
You'll be under the table and you'll realize
That all of your days are numbered, all of them one to one hundred
All of them millions, all of them trillions

So what are you gonna do with them all?
You can not trade them in for more, no, no

Take every moment, you know that you own them
It's all you can do, use what's been given to you

Gimme a reason to fight the feeling
That there's nothing here for me
'Cause none of it's easy, I know it wasn't meant to be
I know it's all up to me, it's all up to me

So what am I gonna do with my time?

I'll take every moment, I know that I own them
It's all up to you to do whatever you choose
Live like you're dying and never stop trying
It's all you can do, use what's been given to you

All of the moments you didn't notice gone in the blink of an eye
And all of the feelings you can't help feeling no matter how you try

Take every moment, you know that you own them
It's all up to you to do whatever you choose
Live like you're dying and never stop trying
It's all you can do, use what's been given to you

Live like you're dying and never stop trying
It's all up to you, use what's been given to you

ya..sbenarnye ni lirik lagu da
lagu Lenka Kripac  Live Like You're Dying 


lagu ni da lama sbenarnya..
cuma aku ske lagu2 camni..
lagu relax dan jugak acoustic..sgt menarik
maksud lagu ni pon straight foward
make the most out of life
buat sehabis baik dalam setiap benda

disebabkan akhir - akhir ni banyak je exam,
so mmg sesuai la utk jiwa - jiwa kalian di luar
especially utk budak - budak U dan jugak SPM
selamat ber'exam' dan SPMing!!!

p/s: LENKA tu maksud die Cahaya/Nur..pasni bleh la bagi nama anak Lenka..haha

October 15, 2010

Apa Perlu Kapel?

salam..

mmm..lama x bersembang kat sini
skrg aku byk buat picture post je
bkn sebab pe..one picture save thousands words
dengan kata lain dapat menjimatkan letrik
padehal kipas kat bilik aku tu x pernah tutup plak
alasan kedua..aku malas..itu yang utama..hehe

nk cakap la sket pasal couple ni
sebab aku dapat rasakn kekecohan di sekeliling aku (dan bukan aku)
aku rasa byk mende serba x kena dan aku rasa x puas hati
bagi aku xde salahnya nk bercouple
bendenye mudah dan kompleks
ade satu syarat je utk start dan teruskan relationship ni
NO SINS..tu je
kalu bleh control satu-satunya syarat ni bleh proceed

1st skali apa tujuan nk kapel tu..
kalu stakat nk bekapel tu utk sronok - sronok,
kluar hujung minggu dgn awek, nk tnjuk rsa bgga de awek..
baik x payah..riak dan menambah dosa
cari la org yg boleh bgi nasihat dlm soal hidup
soal mati..dgn kata lain soal agama
bukan yg stakat bagi nasihat pegi makan ubat bila sakit je,
pegi makan kalu x mkn lagi...
stakat tu, roomate aku pon bleh bagi nsihat cmtu

kadang2 tu aku rasa sstngah prmpuan mcm dipergunakan
sori la kalu aku agak kasar dlm bbahasa. English aku dapat bapa je pon..haha
sstngah tu mcm x perasan mende tu..aku plak yg perasan
ambik contoh mcm kawan prmpuan aku sorang ni (bkn special one ok)
aku saja la belek2 kat fb die..pastu terperasan 1 gambar
pastu pakwe die pon komen:

wah..gebunya sayang!!!

dan si aweknye menjawab dgn malu2 ayam kononnya
what the....rasa nk gelak pon de
haish..laki tu mcm suka kat die pon sbb die cntik je

aku de jugak cakap kt my special one
walaupon mcm agak bertntangan nganprinsip lelaki sejati kononya
aku tetap kata kat die:

jngn percayakan saya sepenuhnya sampai la saya jadi yg halal bagi awak

oh..yg ni quote aku..all right reserve
sebabnya mudah je..xde sape tau hati org lain

kalau la yg dicari tu perempuan yg cantik, kecantikan la yg korg dpt
kalau la yg dicari tu perempuan berduit, duit la yg korg dpt
kalau la yg dicari tu perempuan yg popular, ppulariti die la yg korg dpt
kalau la yg dicari tu perempuan yg beragama, korank dapat semuanya
dan lain2nya tu sebagai bonus

kalu kriteria di atas tu x dipenuhi
sebab tu la jadi kes2 yg mana kapel 5-6 tahun
pastu clash jadi mcm2..fenin - fenin
di pandangan aku sbg seorg loser dlm bab2 kapel ni
so berguna jugak la bila dpt experience diclash talak 3..haha

October 13, 2010

Mudahnya Jadi Student!!!

salam..

oh..sibuk giler mggu lepas
miggu ni lepak giler..
boleh plak men futsal malam2..haha
budak2 ni suma tensyen kot..
esaimen ngan projek byk nk kena hantar
rasa susah jadi studentkan?
di sini aku nk tunjukkn betapa mudahnya mnjadi pelajar

utk soalan ni, kena tnya ninja turtle agaknye

ahhh..betoi jugak..tinggal bumbung jela

cikgu die mesti risau la..haha

wooo..baru aku prasan..bijak2

ni yang terbaek!!!

fulamak..cikgu die pon stuju..siap bagi mrkh bonus lae

ape la soalan senang sangat..dah terang lagi bersuluh

kejam tol cikgu die..siap tmbah air mata lagi..

ni pikir pe mende la..sempat lagi men game..

hah..sape kata susah?
alahai..kacang je jadi student kan?
muahahaha

October 7, 2010

Bestnye Jadi Tentera!!!

salam...

sejak bermenjak ni aku asyik google gambar je
ni gambar senonoh ok..korank je pikir kotor..haha
banyak gambar2 yang best aku nk tunjuk
so hari ni,pakcik2 skalian ni nk tunjuk
betapa sronoknya jadi askar!!!

banyak stok..bak sket..haha

punya la ganas nk jual biskut..esh3

rilek dulu..men xbox dulu

simple dan padat arahan die..haha

boleh bawak binatang peliharaan jalan2 lagi

mesti die lupa nak pakai crocs die ni

kete + baju kebal @ bebal

macam nescafe 2 in 1 la kiranya

waklu..curi anak sedara aku punya pedang!!!

"anda telah berkhidmat dgn cmrlang, teruskan usaha"
bes kan?
da pasang angan2 nk jadi askar?
hehehe...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...