Pengikut Taksub

June 30, 2011

Abstrak Versi Aku : Ilmu Di Mana-Mana

assalamualaikum..

wao..sangat lama x update..ini satu rekod baru
hampir-hampir x update utk bulan ni..haha
sekarang ni kan aku tengah praktikal..kira macam kerja la jugak tu
pegi awal pagi..balik petang dah letih..malam nk main futsal lagi..haha

sangat seronok buat praktikal ni rupanya..baru aku tau
sangat banyak ilmu yang aku dapat..dan pengajaran-pengajaran lain
belajar hands-on ni ilmu cepat je faham dan masuk dalam otak
ilmu memang sangat banyak utk aku belajar kat situ
technical knowledge memang sangat banyak..tapi x lupa jugak ilmu lain
communication skill dan jugak tacit knowledge dari pekerja yang byk pengalaman

agak special la jugak tempat aku buat praktikal ni
dalam tempat tu ada surau..tiap2 hari selasa dengan rabu ada ceramah
sembahyang jumaat pon buat kat situ je..x payah balik rumah
pagi-pagi lepas punch card, semua staff kena beratur depan bangunan masing2
first skali kena menyanyi lagu negaraku..lepas tu buat senaman ringan
tiap-tiap hari ok..mana nk dapat semua tu?..
hanya di Boustead Naval Shipyard Lumut..haha
"syarikat kami memang memerlukan supervisa seperti kamu"..cewah..haha


hari ni pon nasib je aku sempat tulis entri baru..
tu pon sebab ada benda pelik terjadi..member terkunci dalam rumah pulak
die cuti sebab nak pegi jumpa makwe beliau..
lagi 2-3 langkah je lagi nk masuk gate tetiba kawan aku call
dah kena amek cuti emergency hari ni..haha
sori la kepada kawan aku yg kena buat keje sorang-sorang tu
x sengaja kot..haha

papepon sebagai nasihat, cari la ilmu setiap hari
x kesah la dari pelusuk mana pon datangnya ilmu tu
sebab ilmu tu akan menambah nilai korang sebagai seorang manusia

4 comments:

mv medi said...

spe member mu yg terkunci dlm rmh tu?

Nur Mudrikah said...

saya juga memerlukan supervisa seperti kamu..haha

Aku Skema said...

medi - adek angkt sbelah sepupu ko la..pato..haha

mudrikah - xpe..2-3 taun lagi bleh dpt supervisa dgn visa skali..haha

mykhalis said...

inipun nk msuk sebulan kmudiannya dah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...