Pengikut Taksub

July 31, 2010

Terima Kasih Abang

salam..

entri kali ni panjang
kepada ssape yg x larat nk baca,
please scroll down and read the last 3 sentences
entri kali ni khas utk arwahyarham abg aku
rasanya aku tulis spnjg mna pon x ckup
so ni serba sdkit la ape yg aku rasa

arwah lahir pada 13 Januari 1984
dan kembali ke rahmatullah pada 28 Julai 2010
pada jam 12.40 pagi di Hospital Seberang Jaya
mniggal x tau sebab ape yg sbenar-benarnya
awal2 masuk wad tu sebab demam denggi
tapi yg pasti sbb paru-paru arwah bedarah


sedih mmg x terkata la
waktu mak cik aku tepon bagitau arwah msk ICU,
aku tengah tunggu nasik ayam penyek,
dpt tau je brita tu trus aku mngis kat tgh kedai tu
kawan2 suma terkejut,org2 skeliling pon sama tekejut
pe hal la budak (dewasa) ni mngis tengah2 kedai ni
balik bilik aku cuba habiskan keje sblom balik
tgk2 buat keje tu,mak cik aku tepon lae skali,
kali ni die cakap abg aku dah xde

Inna lillahi wa inna ilaihi raji'un...

jenazah arwah dikebumikan di kampung aku
di Seberang Perai, sbelah kubur datuk aku
aku sempat la tengok jenaza
cuma aku kesian kat abg aku yg nombor 2
die keje atas kapal tapi kapal die baru berlabuh
dekat2 dgn port klang
die tahu perkara ni awal dari aku
tapi sygnya die x bleh turun dari kapal cpt
sebab ade masalah atas kapal
die kena kerja 24 jam dlm bilik enjin
pastu masalah emigresen lagi
last2 skali x smpt nk tgk jenazah
sebab die sampai kampung pon jenazah dah dikebumikan
tapi alhamdulillah la aku sempat bagi uruskan jenazah
tlong baca quran, mandi, kapan,usung,solat dan tanam jenazah
sempat berbakti kat arwah utk kali terakhir

waktu org ramai dtg nk mlawat jenazah
yg itu la yg paling sedih
sebab aku la yg dduk sbelah jenazah
tlong bukak kain yg ttup muka jenazah
stiap kali bukak x tertahan air mata
sayu bila tgk mak aku kat sbelah mngis

arwah ni org yg ramah sgt2
rmai sgt org yg dtg mlawat jenazah arwah
staf2 yg keje skali ngan die kat Hospital Bukit Mertajam,
doktor-doktor suma pon datang,
mak cik cleaner, pak guard, yg jual cendol kat luar spital,
yg jual mee ketam suma pon datang
diorang cakap die ni slalu smbng ngan diorang
pas habis shift malam die g borak teman pak guard,
g makan borak ngan tokey kedai la
mekasih la kpd semua yg datang
sesayang mana kite kat arwah,
Allah lagi sayangkan  arwah


aku rasa besalah kat arwah pasal bbrapa mende
arwah ni jenis yg suma men game..mcm aku
dulu aku beli PS2 waktu blaja kat matrix
tapi sebab aku x jrg kat umah,
arwah la yg slalu men PS2 tu,
last2 skali arwah amek PS2 bawak balik umah sewa die
bila aku dah masuk UTM da jrg la sgt la men PS2
x lama pastu aku tgok PS2 tu de kat umah balik
baru nk ckp yg aku nk bagi kat arwah je PS2 tu
sebab sejak aku beli desktop mmg x penah dah aku men ps2 pon
smalam aku g umah sewa arwah kemas-kemas barang
baru aku tau yg arwah dah beli PS2 baru
patot la arwah hantar PS2 aku balik umah
so skrg aku de 2 biji PS2...
terima kasih abg...

yg ni la aku rasa lagi bersalah
aku rasa aku dah buat arwah kecewa ngan aku
dalam bulan lepas rasanye,
aku men Pro Evolution Soccer @ PES 2010 ngan arwah
arwah mmg sgt terer la men game ni,
mmg aku pon jarang-jarang la menang ngan arwah
waktu tu arwah tgh leading,
tetiba joystick aku patah..ayooo
waktu tu mmg marah sgt-sgt ah
aku bangun pastu trus pijak analog tu
patah dua..waaaaaaaaaaaa
mesti arwah kecewa sgt-sgt ngan aku
mintak maaf abg..huhu

yg ni pon salah aku jugak
stiap kali balik umah mesti die suro aku install game ni
Command & Conquer 3: Kane's Wrath
tapi aku x nak install kat desktop aku
sebab aku dah men game ni,dah khatam dah pon
game ni xde kat PS2,
jadi xleh la arwah main slain dari desktop aku
x kesampaian hajat arawah
minta maaf abg..

ade satu mende yg arwah syg sgt2
moto LC135 @ girlfriend arwah
cantik sgt moto tu ...
moto tu arwah jaga sungguh-sungguh
suma bende dlm moto tu suma arwah da tukar
meter pon pakai electronic pnye
aku x brani nk naik moto arwah ni
takut tereksiden ke, calar ke..takut..
sebab dulu aku penah bagi eksiden moto arwah
stiap kali balik rumah mesti basuh punya la
xtau la aku boleh ke x aku jaga mcm arwah jaga
insyaallah la ye abg...

tapi kami sluarga risaukan arwah pasal 1 perkara
kami skluarga tertnya-tanya arwah guna duit utk apa
arwah jarang bagitau pasal kewngan die
smalam pegi rumah sewa arwah baru kami tau
rupanye arwah beli mcm2 kat situ
peti ais, tv lcd, langsir suma..
barang haousemate bapa bapa kerat je
tv lcd kat rumah aku pon arwah pnya jugak
sebab dulu tv kat umah kecik je
bebelas inchi je yg zaman 80an tu
skrg de 2 tv lcd kat rumah aku
terima kasih abg...

arwah ni pemurah sgt kalu bab duit ni
arwah x kesah sgt pasal blnja duit utk family
kawan2 pon ramai yg pinjam ngan arwah
haritu dtg surat dari bank
sebab arwah kuarkan duit sampai rm5000
ingatkn arwah beli pape ke
rupenye arwah bagi pinjam utk kawan die nk kahwin
arwah pulak yg x kahwin
pentingkan org lain lebih dari diri sndiri
tapi waktu hari arwah meninggal kawan awrah de cakap
yg  arwah dah rncang nk kahwin bulan 12
sbb tu arwah byk beli pekakas kat rumah sewa  tu


byk jugak barang yg arwah tggal spya kami ingat kat die
speaker kat rumah die pnya la byk
subwoofer kat umah sewa 3 biji
5.1 stereo ade satu, 2.1 stereo ade 2
kat umah yg skali ngan tv lcd 5.1
kat aku ade 2.1 stereo arwah belikan
sbb kesian tgk aku pakai headphone je dulu
handphone arwah tinggalkan sorang satu
ade nokia  c6-00, nokia xpress music 5800,
sony ericsson c510, Ngage QD
dan 1 handphone nokia yg aku tatau model pe
terima kasih abang..

papepon ade ucapan utk kawan-kawan aku jugak
mntk maaf la kpd shaufiq
sebab die kena amek alih  keje aku utk buat montaj Marinight
dan mekasih jugak kpd Budin yg hntar aku ke Larkin pukul 2 pagi
dan jugak suma kawan2 yg lain...


to  Firdaus Azuani Bin Nordin,
I love you brother..
al-fatihah

12 comments:

Nur Mudrikah said...

alfatihah..
smoga arwah abg firdaus ditempatkan dkalangan para solihin..amin

awk kna kuat k..stiap yg Allah jadikan tu ade hikmahnye..semoga arwah tenang dsana..amin

an.afiqah said...

al-fatihah .

sedeh :(

sarah shafie said...

al-fatihah..sedih bila org yg kita syg tinggalkn kita,tp tu dah takdir Allah..

rhapsody LiN said...

al-fatihah.. sedihnye..

smoga kamu kuat ye..

cik panadol said...

takziah untuk awak sekeluarga...sedih baca entry awk...ang awak mmg org yg baik...semoga rohnya di cucuri rahmat dan di tempatkan dalam kalangan org2 yg beriman...

alfatihah untuk arwah..

Aku Skema said...

mekasih la ye suma kawan2

nur hidayah isa said...

al-fatihah

~cik tiram~ said...

al fatihah..
kuatkan semangat ye awk..
sedih nye.. :(

karl said...

salam..takziah atas pemergian abang sdara.

entri ni membuatkan sy terfikir, macam mana la org akan ingat sy bila saya mati nanti. dah tentu bukan sebagai org yg sebaik abg awk.

Rozana Razali said...

innalillah..
semoga rohnya dicucuri rahmat..

Niviey16 said...

Takziah kepada kamu sekeluarga atas pemergian Abang kamu.

eik`S noName said...

salam takziah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...