Pengikut Taksub

August 19, 2010

Akhirnya..Akhirnya!!!

salam...

semalam aku dapat berita best
mmg best sangat-sangat la berita ni
dan memang aku tertunggu-tunggu la
akhirnya terjawab jugak persoalan penting ni
soalan yg sangat lama utk terjawab
sejak aku keluar dari sekolah
apa yg berita yg konon2 best sangat tu?
persoalan yg misteri la kononnya adelah...


siapa yg kahwin dulu dalam batch aku
dan orang lain mmg x sangka siapakah beliau
tapi aku berjaya menyangka perkara ni..(hebat kan?)
sebab aku mmg kenal perangai die camne..haha

bakal pengantin baru tu adelah rakan "bersongkok"aku dulu-dulu
sebab waktu zaman muda-muda dulu kat sekolah,
aku pakai songkok dan kelihatan baik dan bersih
dari form 1 kot pakai songkok...
tapi die meninggal zaman songkok waktu form 2
so,aku jela yg meneruskan zaman songkok trkontang-kanteng
sampai aku bersara 2 taun kemudian

adekah ini diri beliau?mungkin...

die adelah Muhammad Azri Silmi Azami
boleh tahan gatai jugak hang ni no...haha
party die diadakan pada 12 September ni
bukan party liar ok..knduri kahwin
 
"Hai sekelian manusia, bertaqwalah kepada Tuhanmu yang telah menciptakan kamu dari diri yang satu, daripadanya pula Allah menciptakan pasangannya, dan dari keduanya dikembangkan laki-laki dan wanita-wanita yang ramai. Dan bertaqwalah kepada Allah dengan (menggunakan) nama-Nya kamu saling meminta satu sama lain; dan (peliharalah) hubungan silaturrahim. Sesungguhnya Allah sentiasa mengawasi kamu." 
(An-Nisa' : 1)
 
diadakan kat rumah bakal isteri kat alor star
so aku mmg berniat nk pegi la sbb dkt ngan rumah
tapi x tau la dialu-alukan ke x..
ahhh..ko x ajak pon aku pegi jugak (muka x malu)
ni surat wasiat yang beliau bagi semalam


tetiba aku pulak yang eksitet
dulu aku ingat kahwin x de la susah sgt
tapi bila dapat berita ni je aku bertukar pikiran
sbb byk mende lagi yg aku x tahu
diri sendiri pon x terurus,mana lagi nk uruskn family
tapi org cakap,bila kahwin kita makin matang
bukan katang arrr..jgn silap paham
sejauh mana pndapat tu x tahu la
nak tahu kena la kahwin..yesssss
ni kad kahwin beliau dan isteri

anda x dijemput ok..

hah..ni satu lagi
kepada kawan2 yg nk dtg tu mnta maap ye
tahun ni kenduri die buat utk family dan sahabat terdekat
untuk sebelah isteri die..oh no
tapi jgn kecewa dulu..
sbb insyaallah tahun depan die buat utk kita plak
kira macam reunion besar la utk kita taun depan

ok stakat tu..
aku dah eksitet terlebih ni..babai

5 comments:

Nur Mudrikah said...

agak excited aku skema ni..cam dye plak nk kawen..haha

farahin khairi said...

hahaha. ko bile lak nk kawen. nnt ajak kenduri tu tau ! :)

Aku Skema said...

mudrikah - die mmg slalu kalut..biasa la tu
farahin - aku muda lagi..aku yg patutu tnya soalan tu..haha

Olivia Chin said...

Aku pun gatal nak kahwin... hehe. Who is next on the list??

Aku Skema said...

oli - member2 ramai yg teka dolah..aku tatau pe status dolah skrg sbb mmg aku xpenah jmpa die lagi pas abes skolah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...