Pengikut Taksub

November 23, 2010

Aku Mahu DSLR Sebijik

salam

hadoi..da lama pikir masalah ni
bukan senang nk dapat menatang ni sebijik
da byk cara jugak yg aku pikir utk beli mende ni
1st skali pinjam duit abang aku..yg ni cara paling slamat
boleh buat loan kat die..bayar ansuran
tapi x boleh plak sebab die cakap die xde duit
sbb die turun kapal awal sgt hari tu
x sempat kumpul duit..
al maklumlah..die keja atas kapal..
skali cuti 6bulan..haissshhhh

yg kedua gadai segala yang ada..
hah..ni lagi bermasalah..
mende ape la yg aku ada yg boleh gadai
gadai maruah?haha..tidak!!!!

3rd way adelah kerja sampai mati wktu cti ni
nk kumpul duit punya pasal nk beli mende ni
tapi macam x ok je..
sebab aku dah byk download movie utk tgk time cuti
yang copy dari kawan pon x abeh tgok lagi..
adoi..cancel2..

bukan sebab pe aku nk DSLR
maybe lebih kepada kehendak kot..
macam sunat la..sunat muakkad..haha
fotografi ni mmg minat aku la..
macam tersekat je view bila pakai kamera hnphone
tambah pulak kalu pakai handphone nokia
esh3...huduh bebenor..gambar bergaris2
gambar pon xde la byk sangat nk kena touch up..
walopon aku dah dah agak cukup pakai photoshop
aku still prefer gambar yg cntik secara natural
gambar original la maksudnye

tapi slamat ade hnphone Sony K810 yg elegant
dilengkapi dgn kamera Cybershot..
gambar mmg cemerlang terbilang berbanding kamera Nokia 5MP
dah lama kamera handphone ni berbakti
masih bertenaga dan mantap lagi..

aku beli handphone tu waktu 1st year kat UTM
time tu nphone tu agak hot la sbb baru keluar
aku beli kat website lelong je..
yg bestnye sebab dapat murah sket..
kualiti die mmg terbaik..tenkiu tokey kedai

aku pon blajar la tgkap gambar secara berskala
tapi secara kecil-kecilan la..dana x banyak kan..
walaupon x cantik aku tgkap gambar (x cukup skill)
tapi rasa puas hati la jugak..aku tau aku berbakat..haha
ni antara moment yg best penah aku tangkap

gambar apa lagi yg lagi best selain dari gambar kawen kawan baik kan?
ini bukan sebarangan bunga,ini bunga taik ayam
ini bukan sebarangan daun,ini daun marijuana

ni bunga poppi ya kawan2..aku tangkap time kat thailand

view betoi2 kat luar tingkap aku..terbaik la wayar2 tu

ini gambar yg agak rare sebab aku jarang de kat masjid time senja2 ni..huhu

teka ni no plat negara mana?..yg ni aku jumpa kat Terengganu

ni aku tangkap time tengah bawak moto..mmg mencabar..haha


ni dah touch up sket pakai photoshop..agak pelik sebab tauke kedai moto ni bleh tanam pokok kat kedai die..




9 comments:

Sca Ndx said...

Kameraphone pun lawa bro. nice :)

Aku Skema said...

yah..mekaseh..cybershot mmg terbaik la..

Fakhrur Razi berkata said...

skill dh hebat
tnggu nk dpt DSLR jer
bole tros hebat xD

gmbr gne camera phone pun dh stylo owh
hohoho

Aku Skema said...

woh..x baik puji byk2..(blushing2)..muahahahah

nadzirah said...

minat jugak fotography!! tp nak wt cne,,hp camera cikai je kot..terpakse bersusah payah gne photoshop nk cantikkan..ble la nk dpt sebijik..

Nur Mudrikah said...

sila bersabar utk mengejar impian di hati..hehe

MingMing said...

nak jugakkkkkkk...

baincardin said...

sama laa...nak sambar dslr satu tapi kene bersabar gak. :)

*gambar yg best giler bukan hanya bergantung pd dslr, camera biasa² pun cun gak. ^_^

Aku Skema said...

ah betoi2..sila bersabar..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...