Pengikut Taksub

January 29, 2011

Cuti Pon Tak Cuti

salam..

pehal la 2-3 hari ni asyik hujan je
sedih utk aku kot sbb x balik rumah..haha
nak pegi makan pon susah..
tiket bas mahal mcm pe lagi..
da la lepas ni x de cuti dah..haishh

Rainy Day yg cantik!!

bila duduk sorang2 ni aku pikir macam-macam la
masa ni la bagus kalu nk muhasabah diri
pikir pe yg yg kita dah buat
pikir menda yg kita dah miss @ lost
dan jugak menda pe yg kita ada
dan stakat mana kita appreciate menda tu

aku sbenarnya ok je x balik rumah
aku sendiri pon x rasa kasihan utk diri sendiri..haha
tapi ada menda yg aku rasa risau sangat
takut aku dah kecikkan hati parent aku
yela..bukan senang nk cuti dan balik kampung
maybe diorg x cakap la diorg sedih
tapi scara logiknya mesti la diorg sedih kan

kakak aku pon x dpt balik sebab die cuti 3 hari je
abang aku pulak baru je naik kapal mggu lepas
engineer kapal la katakan..
5-6 bulan plak la sbelum die cuti pulak
last-last xde la anak yg balik ke kampung cuti ni
aku rasa teruk sangat sbg seorg anak
so,smalam tepon la mak aku kejap
die pon kata ok la sebab munasabah la sebab aku tu
tapi still jugak rasa bersalah..haishhhhh

papepon slamat hari raya la ea
maap zahir batin..balik kampung  leklok
makan kuih raya ingat-ingat la kat aku ye
oh...silap hari raya plak..haha
Gong Xi Fa Cai!!!

2 comments:

mv medi said...

tokey jage moto aku

Nur Mudrikah said...

jgn sedih2 naa..ada hikmahnya tu.. insyaallah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...