Pengikut Taksub

April 23, 2011

A Smile And A Cry

assalamualaikum..

dah lama x update..
sori la..aku terlupa aku ada blog..hehe
aku sebenarnya nak buat post dalam english..tapi xpe la
bila aku mula tulis dalam english tu maksudnya
ada special occasion la dalam hidup aku hari tu
lagipon aku dah jarang tulis pasal personal life kat blog rasanya
xpe..kali ni memang special occasion yg aku nak share
cerita dia macam ni

aku x tau kenapa aku x boleh tido semalam
dan sampai sekarang (time aku menaip ni)
aku x tido lagi pon..lepas ni tido la
mungkin sebab terlalu sibuk kot..
dengan jadi pengarah program lawatan ke korea
nak siapkan paperwork, projek dan jugak final exam
target aku nak siapkan semuanya secepat mungkin...

disebabkan aku rasa dah x terdaya sangat
aku pon cuba la surf internet..bukak facebook jugak last-last
belek sana-sini..x tahu jugak nak buat apa
entah camna aku terbukak page kawan baik aku dulu
sebab lama x tengok..nk dekat setaun la jugak
aku pon tengok la gambar-gambar dia
jadi stalker la kejap ni kiranya..haha
disebabkan memang aku dah lama x bukak page tu
aku tengok gambar-gambar dari paling lama sampai paling baru
dan aku tengok dia happy je semuanya..
It’s a lot of happiness in her smiles
aku rasa sangat happy dengan keadaan dia
aku perasan yang aku ni seorang yg pelik

aku rasa happy bila tengok orang lain happy

lepas tu je dengar azan subuh
lepas tu terus amek wuduk dan solat..
disebabkan aku masih teringat smile of happiness tu
aku termenangis happy waktu nk habis solat
first time aku menangis sebab happy..

It’s an indescribable feeling when seeing people smiling happily  

aku doa mudah mudahan apa yg aku buat dapat buat org happy
itu la apa yg aku perasan dari dalam diri aku
x heran la kenapa aku selalu amek tanggungjawab yg berat
aku x kesah sangat setakat letih dan mengantuk yg melampau
asalkan aku dapat tengok smile of happiness orang lain


please smile OK!
maybe I'm weak but I'll be strong so that everyone happy
I wish that I could make everyone happy

wish me luck!!

8 comments:

ai n i s h a f i qa said...

setuju...memang best tengok orang lain happy,=)

Raihana Izzati said...

Tapi kadang2 dia senyum tak bermakna dia happy.

Tapi mungkin dia happy betol. Kita pun tak tawu. Harap2 macam tulah.

Menangis tengok orang lain gembira? itu sangat kudus ok.

:) <--- senyum2 selalu

erysweetie said...

wahh..bestnye dapat kawan cmni...

doakan kawan tu semoga terus happy.. just ade jenis manusia yang never show their sadness..kene betul2 selam diri mereka.. since mereka hanya kan show their calmness, happiness dan segala positive-ness yg lain =)

fake chunderella said...

waaahhh...conduct program lawatan k korea..(nak ikot,hahhaha)
event besar ni...GOOD LUCK then!!
~terharu bace post ni~

shafinaz (: said...

:)

Aku Skema said...

ai n i s h a f i qa :
best kan?

Raihana Izzati & erysweetie :
die mmg btoi2 happy..sebab aku dah godek2 page n komen die..aku kan stalker bertauliah..hak3

fake chunderella :
boleh nk ikut..bayar 2000..haha..tqvm

shafinaz :
(: back..haha..tenks

Anonymous said...

nice

Aku Skema said...

I really hope that this Anonymous is you..anyhow,I hope that you'll always be surrounded by happiness and smiles..please be happy!..(4/30/11)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...