Pengikut Taksub

April 27, 2011

Abstrak Versi Filem : Senarai Sequel Movie Yang Ditunggu -Tunggu 2011

assalamualaikum..

tadi aku pegi bank CIMB..nk keluarkan duit 2-3 juta..hehe
sementara tunggu kakak jaga kaunter bank tu buat kerja,
aku tengok la TV yg ada kat situ..tapi TV tu xde plak astro
TV tu just tunjukkan pasal mata wang dan jugak Movie Preview
aku tak layan la yang kadar mata wang tu semua..
aku just berminat dengan trailer movie yg tunjuk je
aku pon ada dengar dari member aku yang tahun ni ada banyak movie best
so, ni la antara movie - movie yang mungkin ditunggu - tunggu tu

Final Destination 5
menguap ke?..mesti die mengantuk giler ni..
Tarikh Tayangan : 25 Ogos 2011 (Malaysia)
aku memang x suka tengok citer-citer yang perlu jeritan ni
tambah pulak cerita ni..dah sampai sequel yang ke 5 dah
aku tengok satu je sequel citer ni..lepas tu x penah tengok dah
seriously aku memang sangat tak suka citer-citer horror ni
tapi maybe aku sorang je kot yang tak suka tengok


Fast Five
nampak macam malas je org yg buat poster ni..simple giler
Tarikh Tayangan : 5 Mei 2011 (Malaysia)
bekas polis Brian O'Conner dengan member beliau Dom Toretto kembali
lepas je berjaya keluarkan En.Dom dari bas penjara tu,
diorang teruskan perjalanan sampai la ke Rio de Janeiro
tapi kali ni ada watak baru, federal agent Luke Hobbs (The Rock)
orang dikejar dan mengejar pon dah ada, apa lagi..layan jela

Cars 2
Vroomm..Vroomm!!
Tarikh Tayangan : 25 Ogos 2011 (Malaysia)
ni cier sambungan dari citer first (Cars) yang dan keluar dulu
kumpulan Racing star Lightning McQueen buat team baru dengan Mater
matlamat diorang pon simple je..nak race dengan keta paling laju
biasa la tu..citer-citer camni selalunya simple dan tak berbelit
sebenarnya aku tak tengok lagi citer pertama die..haha

Kung Fu Panda 2
oh..dah makin hebat nampaknya
Tarikh Tayangan : 26 Mei 2011 (Malaysia)
Po kali ni buat memorandum persefahaman dengan kungfu master baru
kali ni ada musuh lama..tapi dengan adanya senjata baru,
masalah kegemukan dan selulit tiada lagi..merepek pulak
citer ni pon simple dan senang nak difahami..
aku agak suka la Black Jack tu walaupon die agak tidak senonoh..haha

Sherlock Holmes : 
A Game of Shadows
hah..nak lari mana pulak dah tu?
Tarikh Tayangan : 16 Disember 2011 (USA)
kali ni Sherlock Holmes dan Dr. Watson berdepan dgn Prof. Moriarty
mungkin korang dah pernah tengok kot sequel yang pertama tu
mungkin ada yang dah tau banyak unsur-unsur Freemasonry dalam citer tu
memang jelas pon..kalu korang tak tengok secara membuta la
paepon jalan citer die memang best sebab penonton kena anticipate
dan takde la sekadar tengok je..pakai otak la senang cakap

The Twilight Saga : 
Breaking Dawn - Part 1
ahh..ni lagi simple poster die
Tarikh Tayangan : 24 November 2011 (Malaysia)
ni dah datang sequel baru untuk penggemar citer Twilight
walaupon aku takde la minat citer ni, tapi aku tengok la semua sequel die
tu pon aku tengok dengan kakak aku la..layan biasa-biasa je..haha
ni baru part 1..part 2 kalau x salah aku keluar tahun 2012 kot
so boleh la korang terjah panggung wayang bulan 9 ni
<" style="font-size: x-large;">

<" style="font-size: x-large;"> Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
makhluk x berhidung..inilah die
Tarikh Tayangan : 14 Julai 2011 (Malaysia)
la..aku ingatkan hari tu dah habis..tengok-tengok ada lagi satu part
hari tu iye-iye je cakap tu sequel last untuk citer ni
rupenye ada lagi satu part la pulak..sengaja nak dapatkan duit lebih
aku layan sempat nak citer ni sebab aku banyak tertinggal sequel die
so kepada korang, selamat menonton la ek!
Transformers : 
Dark of the Moon
jeng..jeng..jeng
Tarikh Tayangan : 30 Jun 2011 (Malaysia)
akhirnya..keluar jugak sequel yang terbaru citer ni
hero die masih lagi sama..tapi ada heroin baru la!
heroin baru adalah Rosie Huntington-Whiteley..cantik..
eh..I mean citer ni la cantik..grafik die meletup awok cakap
ni memang filem wajib tonton la untuk tahun ni..tak sabar dah aku ni


Pirates of the Caribbean: 
On Stranger Tides
muka beliau yang perasan hensem
Tarikh Tayangan : 19 Mei 2011 (Malaysia)
waaa..ini la filem yang aku dah lama tunggu-tunggu selama ni
kali ni Captain Jack Sparrow nak cari fountain of youth pulak
dan ada jugak heroin baru macam transformer..kali ni ada Penélope Cruz
heroin ni sebenarnya pompuan dari masa lepas Jack Sparrow..
apa matlamat dan peranan die?..sama-sama la kita nantikan!!!
sumber : IMDb

8 comments:

Nur Mudrikah said...

owh..saya nak tgok cars 2 la.. yg first dah pernah tgok tym form 5 dulu.. zaman duk hostel..haha

Aku Skema said...

woo..dah lama rupenye citer tu ek..

Feizal said...

haha..transformer mmg aku hantu...eh!abg pirate pun gua hantu...

Aku Skema said...

esh3..hantu pe ni?hantu mak limah?..hehe

Chempaka Sari said...

saya tggu Husin, Mon dan jin pakai toncit

Firdaus Kasim said...

jom tgk topas toperiod! haha


Entri terbaru:
Apa Itu SPAM?

Aku Skema said...

Chempaka Sari:
citer melayu aku x letak la sbb xtau bile nk kuar

Aku Skema said...

Firdaus Kasim:
citer apo tu?xpenah pulak awok mendengarnye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...