Pengikut Taksub

April 3, 2011

Gadget USB Yang Kreatif

assalamualaikum..

sekarang ramai yang dah pakai laptop
tak kesah la samaada laptop yang zaman awal millennium
mahupun yang pakai laptop yang lagi canggih dari desktop aku
budak sekolah pon pakai laptop tau sekarang
korang jangan main-main, kelas maya tu
selalunya laptop ni cepat panas dan perlukan gadget USB
macam cooler pad yang kipas bagai hidup segan mati tak nak tu
jadi jom tengok gadget-gadget lain yang menarik untuk dicuba

Pemanas Tangan dan Kaki

kalau dah rasa sejuk sangat malaysia ni bileh la cuba
mana tau kot-kot korang keje kat kilang ais
memang comel dan berguna la

Portable Turntable

kalau rasa dah boring boleh la cuba beli
bagi yang ada anak-anak kecik,
mungkin boleh guna untuk dodoikan anak anda..haha

Mikroskop
yang ni confirm budak-budak suka
mikroskop ni xde la sampai boleh zoom virus
setakat nak zoom dan buat eksperimen sains tu boleh la
mau pulak kalau anak buah aku baca blog aku
rabak poket aku nak beli sorang sebijik

Penyejuk Punggung
yang ni memang berguna untuk orang macam aku
sebab aku pakai desktop dan duduk depan komputer berjam-jam
kerusi panas boleh bakar roti punya
sejuk sikit punggung rasanya lepas ni

Desktop Dunk
yang ni memang sesuai untuk orang yang tersangat boring
benda ni macam basketball dunk dekat arcade tu
memang dah tak tahu nak buat apa dah dalam hidup
cucuk USB dan main la puas-puas sampai muntah
 
Berus Gigi Automatik
golongan blogger tegar mungkin memerlukan benda ni kot
tambah pulak yang suka overnight depan komputer
sekurang-kurangnya xde la busuk sangat mulut tu..ewwww

Penjana Sel Suria
yang ni memang sangat berguna la untuk pengguna laptop
nak pegi berkelah bawak laptop dalam hutan pon boleh lepas ni
gadget ni boleh generate electricity tak salah aku
tapi malam-malam x boleh la nak online ek..haha

Baju Penyejuk
gadget ni memang seriusly sangat berguna
tambah-tambah kepada pekerja yang ada majikan yang mana tak tahu,
pekerja dia duk mengumpat belakang dia
sebab tak reti-reti nak pasang aircond dalam office..hehe

Pengisar
sekarang dah ramai complain takde masa nak masak
sebabnya sibuk berblog dan baca blog aku ni..haha..tipu-tipu
lepas ni boleh la korang belajar memasak sambil berblog ek

Pembakar Roti
lepas dah beli berus gigi automatik,
boleh la beli pembakar roti USB ni pulak
lepas gosok gigi boleh terus makan roti
jadi korang x perlu lagi bangun dari kerusi..terbaik!

Microwave Oven
bila dah sampai masa makan tengah hari
korang pasang la pulak gadget ni
panaskan je sardin, sambal belacan, tempoyak semua
lepas tu boleh makan sambil sambung buat kerja/blogging di office

Peti Sejuk Mini
bila dah petang nak habis office time tu,
mesti korang rasa dahaga sebab banyak mengumpat dan berblog
masa tengah dahaga dapat pulak air sejuk..
ahhhh..memang best kan?

Butang Panik
bayangkan waktu korang tengah mengular dan berblog
tiba-tiba nampak bos datang straight kat korang
tanpa rasa gelabah, korang boleh tekan je butang ni
dengan sekelip mata, semua page facebook, yahoo messager dan blog
ditutup dan diganti dengan paparan dokumen boring yang korang kena buat

di penghujung harinya waktu nak balik dari office,
baru korang sedar yang korang x buat pape keje pon kat office
lahirlah seorang lagi manusia yang pandai mengular..haha

8 comments:

☻UsaGi NaNa☻ said...

yg last tuh best!!hahahahh!

ciQu said...

a ah.. yg last tu paling best. emegency button. sumer buleh cover. layan citer, facebuk,game, porno....eh yg part last tu ko sorang je.

Aku Skema said...

usagi - beli la dua..satu lagi bagi kat aku..haha

ciqu - x baik la ko ni layan porno..aku layan keroro je..x pon pororo..haha

Addam Juhari said...

awesome,, memg ujud ke menda nie? klaw ade nak beli ah se dua..

mykhalis said...

gadget yg dah kire wajib kalau duduk depan komputer hampir 20 jam sehari..

hottest entry di blog khalis :
Ada apa dengan DARA

Firdaus Kasim said...

aku nk cari pendrive yang berbentuk mcm2.. kau ada jumpa x? kalo ada bgtau ya

Entri Panas! Pakej Lengkap Nuffnang :
Rahsia Terbongar! Cara Sebenar Menjana Pendapatan Lumayan Nuffnang (Bahagian 1)

Rahsia Terbongar! Cara Sebenar Menjana Pendapatan Lumayan Nuffnang (Bahagian Akhir)

Aku Skema said...

addam - ada..memang ada
khalis - aku 2 jam pon x sampai..haha
firdaus - ok2..nanti aku roger..haha

Azza Firza said...

woww, memacam, kusi genetik pun adoo, bhahaha, visit u back here ! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...