Pengikut Taksub

September 3, 2010

Jadi Baik Pun Susah

salam..

disebabkan ni blog personal,
so x kesah la nk cakap pe kan?
xde la..cuma aku rasa marah
aku dah pendam lama sangat
cuba jugak la nk control
tapi kalu dah over limit sape bleh tahan

aku marah pon sebab salah org lain
aku rasa banyak sgt jaga hati org
asyik - asyik aku je mengalah
melampau la..
de satu hari tu aku balik dari liblary
waktu tu tengah hujan..lebat la jugak
kebetulan aku pinjam buku..naik moto plak tu
aku pon cuba la balik dgn cepat tapi selamat

nk dijadikan cerita,
hari tu aku ikut blakang skuter
org yang bawak skuter tu technician
aku rasa aku kenal die tu
tetiba samapi satu selekoh..
die baik punya korner baring
signal die bagi lepas die dah korner
ape lagi...telanggar la die sket kat ekzos
org suma pndang serong je kat aku
mmg la aku yg langgar,tapi die yg salah
aku tahan jela marah..xpe,aku yg bersalah
aku jalan je  terus..x berhenti pon
malas nk berhenti..nanti buku aku basah plak
mau je aku behenti hentak kepala die ngan helmet
bodoh

tadi time bukak puasa pon aku rasa marah jugak
time nak order makanan kat kfc petronas taman U
de la sorang pmpuan jaga kaunter amek order
muka bukan main cun lagi
tapi perangai mcm TAIK!!!
mula aku cakap nk X-meal
die x brapa dengar..pastu tros buat muka bebal
pastu aku ulang lagi skali pon nk bebal jugak
mmg taik la..aku cakap elok2..senyum lagi
die duk buat marah plak..amek air pon bebal je
dah tu siap salah bagi meal plak tu
pekak betul la pompuan bodoh ni

xpe la..aku lagi la yg bersalah kan..
tapi ingat..jangan sampai die jumpa aku sudah
mmg aku buat sampai die malu smpai mngis kat situ
aku ingat muka pompuan tu
mmg bedendam ah ngan die
that all..

4 comments:

Olivia Chin said...

wo wo wo..cool man.. cool.. ni dugaan ni. Take care ok.

Nur Mudrikah said...

sabar byk2 eh..dugaan bulan ramadhan tu..
Allah nk uji awak..

HaJaR said...

haha..sabar la.. bulan puasa..
wat xtaw je.. klau layan lg saket ati..
dendam?? x baek o0o dendam2..
maafkan suda.. lagi bag0s.. =)

Aku Skema said...

sumtym marah2 pon bgos jgak..x bek pendam2..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...