Pengikut Taksub

September 21, 2010

Tunggu Bas pun Sedih Jugak

salam..

waaa..lama menyepi..haha
bukan takat bersawang..
atap pun dah bocor sana sini
kat rumah x brapa nak sronok nk tulis blog
next post la aku story sbb pe x best sgt nk berblog kat rumah tahun ni
lagipon byk gambar x sempat nk edit lagi..haha

kali ni nk story sket la pe yang aku nmpak
dan aku rasa x sronok la jugak bila nk bercerita
tapi dah jadi depan mata..nk jugak la berkata
xnk la jadi kat kawan - kawan aku pulak
ceritanya bermula di terminal bas Shabah Perdana, Aloq Staq

2 hari lepas aku nak naik bas balik ke JB
setelah 2 minggu mengikuti program kembara di rumah
xtau la da betambah berat ke x..mcm sama je
da nama pon nk naik bas, kena la tunggu bas kan
sementara nak tuggu bas ni la aku terperasan hensem sesuatu
jauh kat satu ceruk bawah bangunan ada sorang pakcik
die pakai baju melayu sambil duduk atas kerusi
die tertido rasanya..sambil tgh bagi anak kucing dia makan atas meja
kesian giler aku tengok..die xde anak ke?
aku pun xtau sebab x sempat nk bertanya

Gambo hiasan..x sanggup aku nk tgkap gambo pakcik tu

sedih la sebab pakcik tu dah tua..
aku rasa umur die dalam 60 lebih kot
tengok cara die tido pon dah sedih..
kepala atas meja tapi tangan die terayun-ayun ke bawah
hidup pon berteman anak - anak kucing..
aku rasa pakcik tu tidur kat situ kot
sebab aku perasan de kotak ubat nyamuk ngan tikar kt situ
sedih aku x dapat tolong die..apa la aku ni
mintak - mintak la xde kawan aku yg buat mak bapak camni
memang aku la orang pertama laknat kalu korank buat camtu
aduh..dunia oh dunia
moga pakcik selamat dunia akhirat..amin

5 comments:

tiafazunia said...

kalau aku jumpa orang2 camneh aku gi beli air and makanan, sedekah kt dorang, :)

ape salahnye happy kan dorang kann ? ;D

Kuman Chaos said...

warga tua wajar dihormati,
Kita tolong la sedaya mampu, Buat post nih pun kira dah tolong la...

kuman Entry

Miranisa =) said...

hurm kesiannya. sedih la :((

Roxy zai said...

moga2 takda kawan kita buat cmtu dan minta dijauhkan kita sentiasa beringat2 agar tak dapat nasib sebegini kemudian hari^__^

Aku Skema said...

hah..btoi2..kawan2 aku semua baik je..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...