Pengikut Taksub

April 7, 2010

Kahwin Jangan Tak Kahwin

salam..

ak sbenarnye byk idea utk wat entri mggu ni
tpi ari ni ak pilih tajuk ni
tatao la nape 2-3 ari ni de je yg mmggil aku utk wat entri sal mende ni

 ni jarang kite buat tapi slalu gak aku dengar

disebabkan aku ni seorg lelaki,so aku ckp utk sape yg nk jdi suami la ea




of cos la aku blom kawen
mengaji pon tak abeh lagi
so ni sbg pandangan umum
tym sarapan smalam dgar org ckp
"bes bla da kawin..nyesal saya kawin lambat"
huyooo..sebagaimana bes kah tu?

yg ni aku x pnah dengar..org pegi makan kenduri pon lari tengok pngantin

pastu tringat plak kata-kata pujangga Pembantu Akademik (PA) aku
"org yg kawin lambat ni lambat matang ataupun x akan matang"
btoi jgak tu
kalu x kawin mksdnya die blom ada pngalaman uruskan organisasi kekeluargaan
kpd ssape yg rsa bk kawin tapi xde calon bleh merujuk kpd beliau
die ade senarai wanita-wanita solehah dari fakulti pnddikn islam ea
kire die cam ejen cari jodoh la
haha

tapi papepon perlu de rancangan
ape yg penting???..
smstinya ilmu..
ilmu sbg seorang pemimpin
ilmu sbg seorang teman
ilmu sbg seorang pendidik
ilmu sbg seorang motivator
ilmu sbg seorang penasihat agama

pe lae yg penting??
ya..duit!!!
mmg la duit bkn sgalnya
tpi penting utk prancngn msa depan
nk kawin skrg maunyer puluh-puluh ribu dalam poket ea
kecuali la korank kna tgkp basah
itu taktik bijak dan berkesan utk yg x cukup duet
utk emergncy case ke..
mna tao ttbe sakit prot x bleh berak ke..kan da kena g operate
juga sbg bekap spy korank xyah penin-penin dan gaduh-gaduh di masa hadapan

ahha..ni bleh wat theme utk wedding aku nanti..mmg masyuk ah

persoalan agak penting ada di sini
bila anda mahu kawin @ kawin lagi?

p/s:
tujuan aku wat entri ni sbenarnye nk tgk sape la di antara kawan sepersekolahan,sepermatrix @ seperuniversiti aku yg kawin dulu..stakat ni xde lae kot..sama-sama kite nantikan

7 comments:

ahmad ashraf said...

sape PA ko?????
nk mntk calon nie
hehehe

Nur Mudrikah said...

nk kawen!

tp statement bila anda kawin lagi 2 agak xbesh..esh2
2la llaki..xckup ng 1..

Fahmi Aizuddin said...

pokcak - ah..cik fuad ah..ejen terbaik
nida - la..isu tu tamao nk pnjg2..haha

Nur Mudrikah said...

isu mne 2 ek fahmi???

adibah yusof said...

ni mesti kesan drpd join kelab nie

"I want to get married and have kids before the world ends! · "

Fahmi Aizuddin said...

isu snstive..haha
mna de..club tu yg tiru aku

Sya Isya said...

Fahmi, ehehe..kawin2, jngn x kawin..penuhkan ilmu di dada dulu, pastu dah khatam, leh kawin. Ajar istri dan anak2 ^_^.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...