Pengikut Taksub

April 16, 2010

Korank Semua Tolong La Ada Rasa Tanggungjawab

salam..

ni entri sebelum tidur la kirenye
aku rasa ok je wat entri ni da boring2..hehe
tadi pas balik library aku baca la paper arini
yela..da mlam baru nk baca paper
I ni kan sibuk...

pastu duk selak-selak aku tenampak kat muka depan Kosmo
ni aku amek sikit keratan akhbar tu

Budak tiga tahun mati didera
Oleh FIRDAUS HASSAN
firdaus.hassan@kosmo.com.my

Jasmine Lee@ Lee Swee Hui

SERI KEMBANGAN - Lagi kanak-kanak mati dipercayai didera.

Belum pun reda kisah Syafiah Humairah, 3, meninggal dunia akibat didera teman lelaki ibunya di Ulu Yam Lama, Batang Kali, Selangor pada 26 Februari lalu dan K. Hareswarral, berusia setahun enam bulan mati didera suami pengasuhnya di Pangsapuri Seri Ara Damansara, Petaling Jaya pada 6 Mac lalu, seorang lagi kanak-kanak mati dipercayai didera semalam.



ape la salah die..buduh punye bapak tiri..buduh..buduh..buduh..buduh..buduh..buduh..buduh..buduh..buduh..


Kali ini melibatkan seorang kanak-kanak perempuan Jasmine Lee@ Lee Swee Hui, 3, dipercayai didera seorang lelaki sejak seminggu lalu.



Menurut jirannya, jeritan terbabit kerap kedengaran terutama pada larut malam dan adakalanya berlanjutan hingga ke siang hari.


"Hati saya tak tenteram dan tertanya-tanya tangisan itu berpunca dari rumah siapa. Saya yakin tangisan itu bukan tangisan biasa, sebaliknya akibat dipukul berikutan ia diselangi jeritan," katanya

aku cuma nak komen dekat jiran tu
da dengar tu nape x pegi cek?
dalam paper tu ade cakap yg maybe adik ni da didera dlm smggu yg lepas
maknanye da smggu la jiran die dengar kalu x salah kan?

kenape la kita ni amek ringan sangat pasal ni
ni pasal nyawa tau
silap-silap kite boleh dikira bersubahat tau tak?


Sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud: Barang siapa yang ditanya tentang sesuatu ilmu lalu orang yang ditanya itu menyembunyikan ilmunya (tidak mahu memberitahunya) maka dia akan dikekang mulutnya dengan kekangan api neraka.
Hadis riwayat al-Hakim

korank yg kawan-kawan aku ni tulun la de rasa tanggungjawab
ni bukan pasal jga tepi kain org dah ni
ni dikire tanggjwb tau tak
kalu de rasa was2 tu pegi la selidik dulu
pastu da comfirm repot cepat2
jangan sebab anda nyawa seorang makhluk melayang!

8 comments:

Aini said...

makin teruk dunia sekarg

AISHA SAAD said...

betollah..
kalau jiran tuh take action at least bdk nih tak suffer terook eh??

btw, benda dah jadik, kita nih yang perlu beringat..

org skg otak letak kat tpk kaki!! macam booddhhh!!

Aku Skema said...

aduhai..tu la yg aku duk pringat kwn2 aku ni..jgn la smpai jd camni

Miss Fadhilah said...

deorg dh mcm xde ati n prsaan bila wat sume 2.pelik sgt..

Aku Skema said...

gile la diorg ni kn?

Nuraisyyah said...

ble dunia semakin ke arah kejahilan semula..mnusia semakin kejam dn xbtamadun...!!!!! :(

rhapsody LiN said...

huhu..sedih tgk budak2 kne dera. ape sgt lah bdk umo 3 thun buat salah smpai kne pukul cmtu. huhu..

Aku Skema said...

sdeynye aku bile org sggp wat cmni..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...