Pengikut Taksub

April 20, 2010

Tempat Duduk Paling Strategik Dalam Dewan Periksa

salam..

disebabkan aku baru je abeh final exam
so kirenye aku ni de pengalaman la dlm bab2 exam ni
haha..
so ni serba sikit la dri pnyldikn n pnglmn aku

Tengah-Tengah


haa...position ni slalu la jgak aku duduk
dan aku rasa de satu sebab nape orang ske duk tmpt ni
snang sket nak tiru org sbelah
haha..nampak sgt la
mana x nye..
de pilihan kiri, kanan ngan org depan
kalu tgk blakang tu mmg korank ni x layak la mniru
lagipun aku rasa duk tgh ni sng nak tido
tatao la nape

Belakang Sekali


de ssetengah org ske susuk blkg skali
tatao la nape..
maybe die fobia ade org tiru die dri bklakang kot
nak tengok toyol yg die letak dlm poket
aku dduk tmpt camni tym SPM
hjung skali kat penjuru
rasa bes je bleh tgk org lain buat ape tym exam
tapi de la jugak rasa tepinggir

Tepi Pintu / Tingkap


yg ni aku penah dduk tym trial SPM
mmg bes duduk tmpt cmni
yela..aku sayup-sayup je mnghmbus mata
perghhh..kalu buat karangan sampai terbawa2 dlm mmpi
skali tebangun da ade peta kat kertas exam da
haha..
tapi tmpt ni gak seswai utk ssape nk tiru
korank tulis je formula kat pintu / tingkap tu
tapi yg  x besnye bile pintu tu asyik duk tutup-bukak sndri
tensyen bile org tngk kat korank bile pintu tu duk tehempas
mcm nk jerit je
"aku x bersalah!!!"

Atas Lantai


yg ni aku xde pengalaman lagi la
tapi aku rasa ok jugak wat exam camni
senang sket student nak "beraksi"
bile dah tensyen2 bole la begolek2 atas lantai
xpon hentak2 kepala kat lantai
tapi kemungkinan utk student x habis jwb mmg tinggi
yela..kalu dah suma terbaring
mmg kompom la tido!

Depan Sekali


yg ni pnah la ade experience bbrpa kali
dan aku rasa bagus dduk depan ni
kalu korank tao jawab la
kalu x bleh jawab mesti rasa tensyen
sebab pngwas exam asyik duk tngk korank je smbl2 die nk tgk sape tiru
yg besnye bile ade pembetulan
pngws msti bncg dulu dan kadang2 die terbagitau jawapan
kalu dah terdebgar tu cpt2 la salin
kalu korank da borink2 bleh la dgr pngws exam duk begosip

Atas Pentas

haaa...
ni mmg tmpt paling stategik la
kalu korank nak popular cepat bleh amek tmpt ni
mesti terasa riak punye la buat exam kat tmpt ni..haha
korank jugak boleh men'psycho' org lain
dgn duduk2 relax dan tidur
mesti org kat bawah rasa kalut sbb ingt korank da abeh jawab
padahal satu soalan pon tatau buat
haha

ok la..
2 jela tips sempena mggu exam ni
kpd blogger2 mahupon member2 aku yg nak exam tu
chaiyokkkkk!!!
persoalannye:
korank dah stadi blom??on9 plak..
aku dah abeh final exam xpe la..muahahahahahaha
nk kemas brg smbil layan lagu raya!!!

14 comments:

Mr Kamikaze said...

hehehehe...

aminatulmimi ismail said...

mm pic yg last tu mcm kenai. br blk jaga exam kat situ. penat wohhh..

wa suka tmpt duduk blkg. bley ushar org len. klu dok depan sekali kan xnmpk org. at least kita tau oo kena guna kertas graf ke..ada lukis2 ke.. hehehe

sebelas said...

aku suka duk belakang skali dalam exam...pasal x nak kasi org tiru lah..hahahahaha

http://nomborsebelas.blogspot.com/

atoyis said...

hahah..my experience pernah duduk depan..tengah..belakang dan atas pentas..duduk bersila jek belum lagi..kalau di um dulu (time undergrad) selalu pilih duduk depan sekali..knp??sebab kalau duduk depan(walaupun tak tau nk jawab) at least kita tak fobia bila tgk classmate jwb cepat je/siap jawab dulu dan kuar dr dewan exam..masa exam di audi um dlm tahun 2002 cm tu selalu jugak dpt duduk atas pentas sbb group AI ni kecik

Aku Skema said...

woo..gmba su suma dari google je..bg aku dduk tepi tngkp bes..bleh tgk luar dwn bile da tensyen..hehe.sjuk je kene angin

akihiko said...

rasanya time xm tempat yg mmg nak kena elak kat bawah ekon
beku je sampai x leh concentrate
XD

akihiko

D'Blaze said...

bila baca entri ni, teringat aku time SPM ade kawan2 aku yg kena duduk atas pentas. glamour tu..heheheh

Aku Skema said...

duk kat ekon mmg tgn aku krem ah..haha
giler ah tym SPM duk atas pntas..mmg kool abeh ah

nARd eLainY said...

aku paling suke duk depan sekali, then tepi tingkap..best!! kalau duk belakang asyik nk tgok orang yg lalu lalang je..ilang fokus..hehe

rUmpUt sEgAr said...

wawawa...
gmba dbp ump 2..
c2 la tmpt ak exam skunk...
sjuk bgai!!!
mmg gle mngulit ah dk dlm econ...
perrgghhh,,,
mantop!!~

Aku Skema said...

btoi2..tym spm dulu aku duk blkg skali..asek tengok org je..haha..org g tnds ah slalunye..zip x ttup la..har3

Zala Wajik said...

terbaik! lagi2 atas pentas tu *taktahangelak* hahaha

adibah yusof said...

x best duk depan, pengawas suke bergosip, aku mula la nak pasang telinga..

tak suke duk belakang, sebab lambat keluar, lambat dapat kertas.
hahahha

ana said...

duduk blakang best,bole tgk gelagat2 member yg lain
:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...